Královská bábovka - Supermazlici

Supermazlíci
Přejít na obsah

Královská bábovka

Staročeské recepty > Pečivo
Královská bábovka


60g nové máslo
6 vajec
100g cukru
Citronová kůra
0,5 lžičky soli
25g droždí
Mléko
210g prosátá krupičná mouka
Strouhanka
Mandle

Na mise se utře do pěny šestnáct deka nového másla, přidá se k němu šest žloutků a deset deka cukru, dle chuti citrónové kúry. Kdo rád, může přidat malinko vanilky, půl lžičky soli a tře se to do husté hmoty. Po té se k tomu připojí dvě a půl deka zmlazených kvasnic v koflíčku mléka. Dále se k tomu a lehce zamíchá ze čtyř bílků sníh a dvacet jeden deka prosáté krupičné mouky.

Forma se vymaže novým máslem, vysype strouhanou žemličkou a vyloží rozpůlenými mandlemi. Nechá se těsto ve formě kynouti a pak se peče jednu hodinu v mírně vytopené troubě. Pozn.: Když jsou kvasnice čerstvé, postačí dvě deka. Pečená bábovka se sype hned za tepla vanilkou a cukrem.
Návrat na obsah