Sorbet - Supermazlici

Supermazlíci
Přejít na obsah

Sorbet

Recepty > Zmrzliny
Citronový sorbet
Ingredience:
Cukr 150 g
Voda 150 ml
Pomerančový džus štáva z ½ pomeranče
Citronová šťáva 100 ml
Vaječný bílek 1/2 Vaječného bílku
Umístěte cukr a vodu do hrnce. Pomalu zahřívejte a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Směs se přivede k
varu a nechá se vařit po dobu 1 minuty. Odendejte z tepla a vychlaďte. Přidejte pomerančovou a citrónovou
šťávu. Našlehejte vaječný bílek až bude téměř tuhý a pak jej zamíchat do směsi citronu. Nalijte směs do
chladící misky se spušťeným míchačem. Nechte míchat/chladit, dokud není dosaženo požadované
konzistence

Sorbet zmrzlina – citron
Ingredience:
6 citronů
290 gr cukru
435 ml vody
Oloupejte kůru 5-ti citronů a vymačkejte je. Nechte rozpustit cukr v ohřáté vodě a potom přidejte
drcenou citronovou kůru a nechte ji máčet ve vodě po dobu 10 minut. Potom přidejte všechnu
citronovou šťávu a nechte vychladnout. Nalijte směs do nádoby a dejte ji do zmrzlinovače. Nastavte
časovač na 35 minut nebo nechte míchat, dokud nebude mít sorbet požadovanou konzistenci. Potom
dejte nádobu se sorbetem do mrazáku na 30 minut.
Typy na servírování:
Dejte kopečky sorbet zmrzliny do sklenice na šampaňské a posypte drcenou, čerstvou mátou.

Hruškový sorbet
Ingredience:
2 robustní, zralé hrušky
45g cukru
100 ml vody
1/2 lžíce citronové šťávy
Oloupejte hrušky a pomocí ručního mixéru udělejte pyré. Uvařte vodu s cukrem, dokud se cukr zcela
nerozpustí a nechte tento sirup vychladnout. Vmíchejte citronovou šťávu a cukrový sirup s
hruškovým pyré. Nalijte směs do vyměnitelné nádoby. Nastavte časovač na 35 minut. Pokud chcete,
můžete vyjmout rotační nůž ze zmrzliny a nechat zmrzlinu zmrazit dalších 30 minut.

Sorbet zmrzlina – hruška
Ingredience:
3 pevné, zralé hrušky
65 gr cukru
145 ml vody
½ polévkové lžíce citronové šťávy
Příprava:
Oloupejte hrušky a rozmixujte pomocí tyčového mixéru. Vařte vodu s cukrem, dokud se cukr úplně
nerozpustí a nechte vodu vychladnout. Rozmíchejte citronovou šťávu a vodu s cukrem v mixovaných
hruškách. Nalijte směs do nádoby a dejte do zmrzlinovače a nastavte časovač na 35 minut nebo
nechte míchat, dokud nebude mít sorbet požadovanou konzistenci. Potom dejte nádobu se sorbetem
do mrazáku na 30 minut.

Sorbet zmrzlina – jahoda
Ingredience:
435 gr jahod
90gr cukru
145 ml vody
½ polévkové lžíce citronové šťávy
Očistěte jahody a odstraňte kališní lístky a jahody rozmixujte. Vařte vodu s cukrem, dokud se cukr
úplně nerozpustí a nechte vychladnout. Smíchejte citronovou šťávu, vodu s cukrem a rozmixované
jahody. Nalijte směs do nádoby a dejte do zmrzlinovače a nastavte časovač na 35 minut nebo nechte
míchat, dokud nebude mít sorbet požadovanou konzistenci. Dejte nádobu se sorbetem do mrazáku
na 30 minut.
Návrat na obsah