Ostatní netradiční - Supermazlici

Supermazlíci
Přejít na obsah

Ostatní netradiční

Recepty > Zmrzliny
Kávová zmrzlina
Ingredience:
2 vejce, oddělit, vaječné bílky ušlehat
2/3 šálku (160 ml) slazeného kondenzovaného mléka
1 šálek (240 ml) šlehačky, ušlehat
1 vrchovatá lžička (16 ml) instantní kávy
2 čajové lžičky (10 ml) brandy
1 čajová lžička (5 ml) vanilkové esence
Smíchejte žloutky s mlékem. Přidejte šlehačku a sníh z vaječných bílků. Rozpusťte mletou kávu v
malém množství vařící vody a přidejte do směsi. Přidejte brandy a vanilkovou esenci. Nalijte směs do
vyměnitelné nádoby. Nastavte časovač na 30 minut. Pokud chcete, můžete vyjmout rotační nůž ze
zmrzliny a nechat zmrzlinu zmrazit na dalších 5 minut.

Sorbet avokáda s krabem
Ingredience:
75 gr krabího masa
180 ml vody
2 velmi čerstvá avokáda
špetku celerové soli
Příprava:
Vydlabejte avokáda a nechte slupku na straně. Nakrájejte dřeň a rozmixujte s krabím masem a
ostatními ingrediencemi. Míchejte tuto směs cca 30 sekund vařečkou nebo nějakým ručním mixérem.
Nalijte směs do nádoby a dejte do zmrzlinovače a nechte míchat 35 minut. Dejte nádobu se sorbetem
do mrazáku na 30 minut. Podávejte v slupce od avokáda, kterou před tím zevnitř potřete pár kapkami
octu. Obložte pár kousky krabího masa.

Zmrzlina z uzeného lososa (sorbet)
Ingredience:
90 gr uzeného lososa
180 cc šlehačky
1 ½ šalotky
pepř
Nakrájejte šalotku, příprava pro oblohu. Nakrájejte lososa. Smíchejte všechny ingredience. Míchejte
přibližně 30 sekund a nalijte směs do nádoby. Dejte nádobu do zmrzlinovače a nechte míchat 35
minut. Potom dejte nádobu se sorbetem do mrazáku na 30 minut. Obložte šalotkou a podávejte se
sklenicí ledově vychlazené vodky.
Návrat na obsah