Martinské podkovy - Supermazlici

Supermazlíci
Přejít na obsah

Martinské podkovy

Recepty > Moučníky a jiné sladkosti
na potření:
1 vejce
                                 

náplň:
povidlová náplň
maková náplň
těsto:
citronová kůra
375 ml mléka
sůl
70 g krupicového cukru
700 g hladké mouky
2 žloutky
30 g droždí
1 vejce
30 g vanilkového cukru
100 g másla
Ze 75 ml vlažného mléka, lžičky cukru a droždí připravíme kvásek a necháme ho vzejít.
Máslo utřeme s cukry, vejcem a žloutky. Potom přidáme citronovou kůru, sůl, vykynutý kvásek, mléko a 500 g mouky. Zaděláme těsto a přisypáváme další mouku, dokud se těsto nepřestane lepit.
Necháme na teplém místě vykynout, poté z kousků vyválíme oválky, které plníme makovou nebo povidlovou náplní, zabalíme do rohlíčků a zahneme do podkovy.
Dáme na máslem vymaštěný plech, potřeme ušlehaným vejcem a v předehřáté troubě na 180°C pečeme přibližně 25 minut.
Martinské podkovy podáváme sypané moučkovým cukrem.
Návrat na obsah