Vepřové kotlety na paprice - Supermazlici

Supermazlíci
Přejít na obsah

Vepřové kotlety na paprice

Staročeské recepty > Příprava masa > Vepřové maso
Vepřové kotlety na paprice


Vepřová žebírka
Sůl
Mouka
Sádlo
Cibule
Mletá paprika
Kyselá smetana

Vepřová žebírka z mladého vepříka se každá kotletka posolí špetkou soli, naklepe, popráší moukou a rychle na rozpáleném kousku sádla do červena osmaží, pak se dají do jiného kastrolku, ve kterém se na čtyři kotlety nechalo zažloutnout půl malé rozkrájené cibule, osmažené kotlety se tam vloží. Omeletový plech, na kterém se opekly, se vypláchne horkou vodou, vlije se to na kotlety, připojí se na větší špičku nože papriky a kotlety se v tom dusí půl hodiny. Po té se zalejí koflíčkem kyselé smetany, nechá se to zavařit, kotlety se dají na mísu, šťáva se na ně procedí a dají se k nim na stul dobré noky.
Návrat na obsah