Vanilková - Supermazlici

Supermazlíci
Přejít na obsah

Vanilková

Recepty > Zmrzliny
Vanilková zmrzlina I
½ l 33% smetany
80 g moučkového cukru
10 g vanilkového cukru
1 vanilkový lusk
5 žloutků
Smetanu s cukry a obsahem vanilkového lusku dáme do menšího kastrolu (můžeme vložit i lusk samotný, který pak odebereme) a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme a vmícháme žloutky. Směs přecedíme a necháme vychladnout, vlijeme do zmrzlinovače, spustíme  a za cca 40 minut máme zmrzlinu hotovou.

Vanilková zmrzlina II
Deset ½ šálkových porcí (Litr zmrzliny)
1 hrnek (200 ml) plnotučného mléka
3 / 4 hrnku (150 ml) krystalového cukru,
2 šálky (400 ml) smetany
1 / 2 lžičky čistého vanilkového extraktu, podle chuti.
Ve středně velké míse pomocí ručního mixéru nebo metly zkombinujte mléko a
krystalový cukr, a mixujte, dokud se cukr nerozpustí. 1 - 2 minuty na nízké otáčky.
Vmíchejte smetanu a vanilkový extrakt (podle chuti). Zapněte stroj, nalijte směs do
misky a nechte míchat, dokud zmrzlina nezhoustne, asi 50 - 60 minut.
Varianty:
Mint Chip: Vynechte vanilku a nahraďte 1 až 1-1/2 lžičky máty peprmintového čistého extraktu (podle chuti). Přidejte 4 gramy své oblíbené hořké či polosladké čokolády, nakrájené na malé nerovnoměrné kousky. Přidejte nakrájenou čokoládu během posledních 5 minut míchání.
Butter Pecan: Rozpusťte kousek másla na 10-palcové pánvi. Přidejte 1 šálek nahrubo nasekaných ořechů a 1 čajovou lžičku soli košer. Posmažte na mírném plamenu za stálého míchání, dokud většina ořechů není světle hnědá. Odstavte z tepla, (máslo bude mít ořechovou chuť a může být vyhrazeno pro jiné účely). Nechte ořechy zcela vychladnout. Přidejte ořechy během posledních 5 minut míchání.
Cookies & Cream: Přidejte 3 / 4 hrnku nahrubo nakrájených sušenek, nebo Vaší oblíbené sladkosti (čokoláda, Oreos, mátové Oreos, atd...), během posledních 5 minut míchání.

Krém na bázi vanilkové zmrzliny
Ingredience:
Vaječný žloutek 2
Cukr 50 g
Odtučněné mléko 150 ml
Zahuštěná smetana 150 ml
Vanilkový extrakt pár kapek
Umístěte žloutky a cukr do skleněné mísy a sešlehejte je dohromady. V hrnci pomalu přiveďte mléko k varu,
nalijeme do něj vaječnou směs. Vyklopte směs na pánev, a míchejte směs dokud se nezahustí a nevytvoří
povlak a zadní straně lžíce. Nenechte je vařit nebo se směsi oddělí. Odstraňte z tepla a nechte v chladu.
Smíchejte smetanu a vanilkový extrakt. Nalijte směs do chladící mísy se spuštěným míchadlem. Nechte
míchat/chladit dokud není dosaženo požadované konzistence.
Návrat na obsah