Ovocné
Recepty > Zmrzliny
Banánová zmrzlina
Ingredience:
Velký zralý banán 1
Odtučněné mléko 150 ml
zahuštěná smetana 50 ml
Cukr 50 g
Rozmixovat banány na jemno. Přidejte jej do mléka, zahuštěné smetanou a cukrem. Nalijte směs do chladící
mísy se zapnutým mícháním. Nechte míchat/chladit, dokud není dosaženo požadované konzistence.
***************************************************************************************
Jahodová zmrzlina I
Ingredience:
Čerstvé jahody 250 g
Cukr 75 g
zahuštěná smetana 75 ml
Citronová šťáva šťáva z ½ (malého citónu)
Rozdrťte jahody dohladka, přidejte zbývající ingredience. Nalijte směs do chladící misky se spuštěným
míchadlem. Nechte směs míchat/chladit do požadované konzistence.
***************************************************************************************
Jahodová zmrzlina II
Ingredience:
300 g jahod
7 ml citronové šťávy
2/3 šálku (160 ml) cukru
2/3 šálku (160 ml) ušlehané šlehačky
Uvařte jahody s citrónovou šťávou a cukrem, dokud se ovoce neuvaří na kaši. Nechte vychladnout a
směs nalijte do vyjímatelné nádoby. Nastavte časovač na 35 minut. Pokud chcete, můžete vyjmout
rotační nůž ze zmrzliny a nechat zmrzlinu zmrazit na dalších 10 minut.
***************************************************************************************
ČERSTVÁ JAHODOVÁ ZMRZLINA
Deset ½ šálkových porcí
250 g nebo 1 pintu čerstvé zralých nakrájených jahod
3/2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
1 hrnek cukru
1 šálek plnotučného mléka
2 šálky smetany
1 lžička čistého vanilkového extraktu
V malé misce smíchejte s jahodami citrónovou šťávu a 1 / 3 šálku cukru, lehce
promíchejte a nechte jahody máčet ve šťávě po dobu 2 hodin.
Ve středně velké míse pomocí ručního mixéru nebo metly zkombinujte mléko a
krystalový cukr, dokud se cukr nerozpustí, 1 - 2 minuty na nízké otáčky. Vmíchejte
smetanu a šťávu z jahod a vanilku.
Zapněte zařízení, nalijte směs do chladící misky nálevkou a nechte míchat, dokud krém nebude zahuštěný, asi 50 - 60 minut.
Přidejte nakrájené jahody během posledních 5 minut chlazení.
Poznámka: Tato zmrzlina bude mít "přirozený" vzhled velmi světle růžový, pokud
bude růžová hlubší, je potřeba, přidat malé množství červeného potravinářského
barviva, dokud nebude dosaženo požadované barvy.
***************************************************************************************
Třešňová zmrzlina
Ingredience:
2/3 plechovky (270gr) třešňového kompotu
2/3 šálku (160ml) ušlehané šlehačky
2 bílky, ušlehané
2 čajové lžičky (10ml) třešňového likéru
Dávejte pozor: v případě, že třešňový kompot je neslazený: přidejte 2/3 šálku (160gr) cukru.
Příprava:
Smíchejte třešňový likér s třešňovým kompotem. Smíchejte se šlehačkou a potom bílky s ovocnou
směsí. Nalijte směs do ledové vyměnitelné nádoby. Nastavte časovač na 35 minut. Pokud chcete,
můžete vyjmout rotační nůž ze zmrzliny a nechat zmrzlinu zmrazit na dalších 10 minut.