Medový perník - Supermazlici

Supermazlíci
Přejít na obsah

Medový perník

Staročeské recepty > Cukrovinky
Medový perník

56 dkg medu
42 dkg moučkového cukru
42 dkg mandlí
1 citron
8 g skořice
7 dkg citronátu
7 dkg pomerančové kůry
7 polévkových lžic třešňové vody
17 g sody
84 dkg jemné mouky

Ohřej 56 dkg medu a přimíchej 42 dkg hrubě tlučeného cukru, 42 dkg neoloupaných na kostky nakrájených mandlí, kůru z 1 citronu, 8 g skořice, 7 dkg na nudličky nakrájeného citronátu, 7 dkg na jemné kostky nakrájené, ocukrované kůry pomerančové, 7 polévkových lžic třešňové vody a 17 g ve vodě rozpuštěné sody. Hmota se však nesmí vařit. Pak ji vlij do rendlíku a přimíchej po lžíci 84 dkg jemné mouky a nech hmotu na teplém místě přikrytou stát (24 hodin).

Pak vypracuj těsto, to rozděl na 2 stejné díly, utvoř z nich podlouhlé čtver hrany a peč je v mírně teplé troubě. Pak je opatři cukrovou polevou
Návrat na obsah